Ochrana osobních údajů

Vaše osobní údaje neshromažďujeme ani nevyužíváme. Pouze je předáme příslušné úvěrové nebo realitní společnosti. Všechny vaše osobní údaje budou zpracovány v souladu s ustanovením zákona č. 101/2000 sb. o ochraně osobních údajů společnostmi, které jsou řádně registrovány na Úřadu pro ochranu osobních údajů. Odesláním formuláře s tímto souhlasíte. Využití vašich údajů úvěrovými společnostmi najdete níže.


PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ
Prohlášení o zpracování osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o
ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a poučení subjektů údajů (dále
jen „GDPR“)

  1. Správce osobních údajů: Sabina Vydrová, IČO:11656859 , se sídlem v Hudlice, Jungmannova 10, 267 03. Vás
    tímto v souladu s čl. 12 GDPR informuje o zpracování Vašich osobních údajů a o Vašich právech.
  2. Rozsah zpracování osobních údajů
    Osobní údaje jsou zpracovány v rozsahu, v jakém je
    příslušný subjekt údajů správci poskytl, a to v souvislosti
    s uzavřením smluvního či jiného právního vztahu se
    správcem, nebo které správce shromáždil jinak a
    zpracovává je v souladu s platnými právními předpisy či
    k plnění zákonných povinností správce.
  3. Zdroje osobních údajů
    • přímo od subjektů údajů (e-maily, telefon, webové stránky,
    kontaktní formulář na webu, vizitky aj.)
    • veřejně přístupné rejstříky, seznamy a evidence (např.
    obchodní rejstřík, živnostenský rejstřík, katastr
    nemovitostí, apod.) za účelem vytváření účetních
    dokladů a kontroly správnosti informací
  4. • Kategorie osobních údajů, které jsou předmětem
    zpracování
    • adresní a identifikační údaje sloužící k jednoznačné a
    nezaměnitelné identifikaci subjektu údajů (např. jméno,
    příjmení, titul, příp. rodné číslo, datum narození, adresa
    trvalého pobytu, IČ, DIČ) a údaje umožňující kontakt se
    subjektem údajů (kontaktní údaje – např. kontaktní
    adresa, číslo telefonu, e-mailová adresa a jiné obdobné
    informace)
    • popisné údaje (např. bankovní spojení)
    • další údaje nezbytné pro plnění smlouvy
    • údaje poskytnuté nad rámec příslušných zákonů
    zpracovávané v rámci uděleného souhlasu ze strany
    subjektu údajů (zpracování fotografií, použití osobních
    údajů za účelem personálních řízení, za účelem posílání
    obchodních sdělení či informačních sdělení aj.)
  5. Kategorie subjektů údajů
    • klient správce
    • zaměstnanec správce
    • dodavatel služby
    • jiná osoba, které je ve smluvním vztahu ke správci
    • uchazeč o zaměstnání
  6. Kategorie příjemců osobních údajů
    Správce nemá v úmyslu předat osobní údaje do třetí země
    mimo EU, správce má právo pověřit zpracováním
    osobních údajů zpracovatele, který se správcem uzavřel
    zpracovatelskou smlouvu a poskytuje dostatečné záruky
    ochrany Vašich osobních údajů. V opačném případě
    budou subjekty údajů o tomto předání bezvýhradně
    informováni. Kategorie příjemců tedy jsou:
    • finanční ústavy
    • veřejné ústavy
    • zpracovatel
    • státní aj. orgány v rámci plnění zákonných povinností
    stanovených příslušnými právními předpisy
  7. Účel zpracování osobních údajů
    • účely obsažené v rámci souhlasu subjektu údajů
    • jednání o smluvním vztahu
    • plnění smlouvy
    • ochrana práv správce, příjemce nebo jiných dotčených
    osob
    • archivnictví vedené na základě zákona
    • výběrová řízení na vypsané pracovní pozice
    • plnění zákonných povinností ze strany správce
    • ochrana životně důležitých zájmů subjektu údajů
    • předání obchodních sdělení či jiných informacÍ v případě
    oprávněných zájmů správce
  8. Způsob zpracování a ochrany osobních údajů
    Zpracování osobních údajů provádí správce. Zpracování je
    prováděno v jeho provozovnách, pobočkách a sídle
    správce jednotlivými pověřenými zaměstnanci správce,
    příp. zpracovatelem. Ke zpracování dochází za dodržení
    všech bezpečnostních zásad pro správu a zpracování
    osobních údajů. Za tímto účelem přijal správce
    technické, organizační a právní opatření k zajištění
    ochrany osobních údajů, zejména opatření, aby
    nemohlo dojít k neoprávněnému nebo nahodilému
    přístupu k osobním údajům, jejich změně, zničení či
    ztrátě, neoprávněným přenosům, k jejich
    neoprávněnému zpracování, jakož i k jinému zneužití
    osobních údajů. Veškeré subjekty, kterým mohou být
    osobní údaje zpřístupněny, respektují právo subjektů
    údajů na ochranu soukromí a svobod a jsou povinny
    postupovat dle platných právních předpisů týkajících se
    ochrany osobních údajů.
  9. Doba zpracování osobních údajů
    V souladu se lhůtami uvedenými v příslušných smlouvách a
    souhlasech, lhůtami předepsanými pro nakládání
    v případě oprávněných zájmů správce či třetí strany, v
    příslušných právních předpisech jde o dobu nezbytně
    nutnou k zajištění práv a povinností plynoucích jak ze
    závazkového vztahu, tak i z příslušných právních
    předpisů.
  10. Poučení
    Správce zpracovává údaje se souhlasem subjektu údajů s
    výjimkou zákonem stanovených případů, kdy
    zpracování osobních údajů nevyžaduje souhlas subjektu
    údajů, tedy když pro účel zpracování existuje jiný právní
    základ. V souladu se čl. 6 odst. 1 GDPR může správce
    bez souhlasu subjektu údajů zpracovávat tyto údaje:
    • zpracování je nezbytné pro splnění smlouvy, jejíž smluvní
    stranou je subjekt údajů, nebo pro provedení opatření
    přijatých před uzavřením smlouvy na žádost tohoto
    subjektu údajů,
    • zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která
    se na správce vztahuje,
    • zpracování je nezbytné pro ochranu životně důležitých
    zájmů subjektu údajů nebo jiné fyzické osoby,
    • zpracování je nezbytné pro splnění úkolu prováděného ve
    veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým
    je pověřen správce,
    • zpracování je nezbytné pro účely oprávněných zájmů
    příslušného správce či třetí strany, kromě případů, kdy
    před těmito zájmy mají přednost zájmy nebo základní
    práva a svobody subjektu údajů vyžadující ochranu
    osobních údajů.
  11. Práva subjektů údajů
    A. V souladu se čl. 12 GDPR informuje správce na žádost
    subjektu údajů subjekt údajů o právu na přístup k osobním
    údajům a k následujícím informacím:
    • účelu zpracování,
    • kategorii dotčených osobních údajů,
    • příjemci nebo kategorie příjemců, kterým osobní údaje
    byly nebo budou zpřístupněny,
    • plánované době, po kterou budou osobní údaje uloženy,
    • veškeré dostupné informace o zdroji osobních údajů,
    • pokud nejsou získány od subjektu údajů, skutečnosti, zda
    dochází k automatizovanému rozhodování, včetně
    profilování.
    Správce má právo za poskytnutí informace požadovat
    přiměřenou úhradu nepřevyšující náklady nezbytné na
    poskytnutí informace, a to za druhou a každou další kopii
    v rámci administrativních nákladů s tímto spojenou.
    B . Každý subjekt údajů, který zjistí nebo se domnívá, že
    správce nebo zpracovatel provádí zpracování jeho osobních
    údajů, které je v rozporu s ochranou soukromého a
    osobního života subjektu údajů nebo v rozporu se zákonem,
    zejména jsou-li osobní údaje nepřesné s ohledem na účel
    jejich zpracování, může:
    • Požádat správce o vysvětlení.
    • Požadovat, aby správce odstranil takto vzniklý stav.
    Zejména se může jednat o blokování, provedení opravy,
    doplnění nebo vymazání osobních údajů.
    • Je-li žádost subjektu údajů podle odstavce A. shledána
    oprávněnou, správce odstraní neprodleně závadný stav.
    • Nevyhoví-li správce žádosti subjektu údajů podle odstavce
    A., má subjekt údajů právo obrátit se přímo na dozorový
    úřad, tedy Úřad na ochranu osobních údajů.
    • Postup podle odstavce A. nevylučuje, aby se subjekt údajů
    obrátil se svým podnětem na dozorový úřad přímo.
    C. Subjekt údajů má právo na odvolání souhlasu se
    zpracováním osobních údajů, které dříve správci osobních
    údajů udělil.
    D. Práva subjektů údajů jsou tedy: uplatnit právo na opravu,
    na výmaz, na zapomenutí, na omezení zpracování. Dále
    právo na přenositelnost údajů je-li to technicky či
    organizačně proveditelné.